Egészség
Szponzorált tartalom

Fakó arcbőr, töredezett körmök, apróbb ráncok – így segít a kollagén

Milyen tápanyagokra, vitaminokra van szüksége a bőrünknek ahhoz, hogy ruganyos és energiával teli legyen? Elmondjuk, és azt is, mit érdemes tenned, ha a mélyülő ráncaidnak, a hajhullásnak vagy épp a töredező körmeidnek szeretnél búcsút inteni!

Sajnos, nemcsak hallomásból tudom megerősíteni, hogy harmincon túl, közeledve a negyvenhez a bőr már nem feltétlen hozza a legjobb formáját. A szemem és a szám környékén apróbb ráncok jelentek meg, és a bőröm ruganyossága sem olyan, mint a húszas éveimben. Utánajártam, mit tehetek azért, hogy a bőröm újra energiával teli és feszes legyen.

Mire van szüksége a bőrünknek 30 felett?

Fontos, hogy a bőrünket, ne csak kívülről, hanem belülről is tápláljuk – persze nem mindegy, hogy mivel. Először is érdemes azzal tisztában lennünk, miként épül fel a bőrünk. A kollagén és a hialuronsav fontos szerepet játszanak a bőr, a kötőszövet és az ízületek egészségében, ruganyosságában: a kollagén a bőr fő alkotóeleme, a hialuronsav pedig a test minden szövetében megtalálható.

A szervezetünk kollagén és hialuronsav előállításának képessége az idő múlásával csökken, aminek látható nyomai vannak a bőrünkön. Körülbelül 20-25 éves korunktól a testünk kollagénszintje évente 1-1,5%-kal csökken, majd 30 éves korunk körül megjelennek a kollagén kimerülésének jelei. Éppen ezért a bőr rugalmasságának megőrzése érdekében szükség van a kollagén és a hialuronsav kiegészítésére külső forrásból is.

37 évesen én sem csak hírből ismerem a szarkalábakat, az apróbb ráncokat a szemem és a szám környékén, így kifejezetten örültem, amikor a tükörbe nézve először szembesültem a kollagén áldásos hatásaival – ugyanis kipróbáltam.

A kollagén csökkenti az öregedés jeleit, de ne gondold, hogy csak az arcbőrön: a striák méretét is befolyásolhatja, és az egészséges bőrképhez is hozzájárulhat. Mivel javítja a nyirokrendszer működését, elősegíti a méreganyagok távozását, így a fenék és comb környéke is feszesebb lehet.

kollagén, étrendkiegészítő, hialuronsav, c-vitamin, b-vitamin, ráncok ellen, hajhullás, köröm

Hogyan ismerheted fel a minőségi kollagént?

Sok étrendkiegészítő, ami kollagént tartalmaz, marha- vagy sertésből származó kollagénből készül. Ezekhez képest a Biofitt hal kollagén étrendkiegészítő, ami Svédország kristálytiszta vizeiből származó halakból készül a legmagasabb minőségű kollagént tartalmazza. De a forma sem mindegy, ahogy a kollagént beviszed a szervezetedbe: a porokhoz vagy tablettákhoz képest a hidrolizált kollagén a leghatékonyabb, mivel kis molekulákból áll, így a testben jobban felszívódik. Emellett a bőrt hidratálja, rugalmasan tartja, ami által a ráncok kialakulásának is kisebb az esélye.

A Biofitt hal kollagén folyadék emellett hialuronsavat, biotint, rezet, szilíciumot, B5-, B6-, B7-, és B12-vitamint is tartalmaz, sőt, C-vitaminnal is felturbózták, így az arcbőr tápanyag ellátottsága és textúrája is javul. A szilícium és a réz serkenti a kollagén termelődését, elősegíti a kalcium felvételét, táplálja és regenerálja a kötőszöveteket, valamint védi a testet az oxidatív stressz ellen.

A hialuronsav – a kollagénhez hasonlóan – segít az apróbb ráncok elhalványításában, ugyanis a bőrt belülről kifele hidratálja, és lassítja az öregedés jeleit. Bizonyított, hogy helyi alkalmazása felgyorsítja a sebgyógyulást, és antioxidáns szerepet tölt be, beavatkozva az UV sugárzás által generált szabad gyökök semlegesítésébe.

kollagén, étrendkiegészítő, hialuronsav, c-vitamin, b-vitamin, ráncok ellen, hajhullás, köröm

Hal kollagén körmömre és hajra is

A kollagén áldásos hatásainak itt még nincs vége: a körmünket és a hajunkat is erősíti. Tizenévesen szinte állandóan töredezett a körmöm, aztán valahogy „kinőttem”, de most, 35 felett újra visszatért a probléma. Hiába kentem vitaminos körömápolókkal a körmeimet, nem segítettek. Amikor azonban – elsősorban a bőröm miatt – kipróbáltam a Biofitt hal kollagént, a körmeim is elkezdtek erősödni. Az összetevői segítenek a körmöket is megerősíteni, és serkentik annak növekedését, ami számomra külön öröm, mert mindig is szerettem a szép, hosszú körmöket.

A Biofitt hal kollagén folyadék akkor is jó választás, ha hullik vagy vékony szálú a hajad. A benne található biotin elősegíti a hajnövekedést, a regenerációt, ráadásul ha rendszeresen szeded, az őszülést is késleltetheti.

Ha mindezeken túl, az egészséged támogatása mellett az is fontos számodra, hogy egy táplálékkiegészítő ne tartalmazzon mesterséges összetevőket, ízfokozókat, akkor a Biofitt hal kollagén a neked való. Csak természetes összetevőket tartalmaz, és mindemellett még az íze is kellemes, gyümölcsös.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top