A Crèpes Suzette elkészítése valamivel időigényesebb, mint a hagyományos palacsintáké, mégis megéri a fáradtságot, mert fantasztikusan finom desszertet dobsz össze. És majd csak győzd besöpörni az elismeréseket.
A francia Crèpes Suzette palacsinta hozzávalói
- 25 dkg liszt
- 5 dl tej
- 5 dkg + 10 dkg porcukor
- 2 tojás + 1 sárgája
- 5 dkg + 6 dkg puha vaj
- 2 narancs kifacsart leve + a 1 narancs gerezdekre szedve
- 1 ek. olaj
- 1 csipet só
- 2+4 evőkanál Curacao likőr
Így a készül a francia palacsinta
Keverőtálba mérd ki a lisztet, a közepébe a kezeddel készíts kis mélyedést. A tojásokat és a sárgáját egy másik edényben keverd habosra az 5 dkg cukorral és a sóval, majd apránként öntsd a liszthez.
Habverő vagy robotgép segítségével keverd el a tejben 5 dkg vajat és az olajat, majd ezt is dolgozd hozzá a liszthez, keverd a palacsintatésztát simára. Hagyd legalább 30 percet állni.
Közben a maradék vajat és cukrot keverd habosra, keverd hozzá a narancslevet és a 2 evőkanál Curacao-t. Végül add hozzá a gerezdekre szedett narancsot, de előbb távolítsd el héj alatti fehér részt.
Kevés olajjal forrósítsd fel a palacsintasütőt, és süsd ki a francia palacsintákat. Töltsd meg valamennyit a narancsos krémmel, majd hajtogasd négybe. Tűzálló tálat vajazz ki, és fektesd bele a palacsintákat.
110 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegített sütőbe told az edényt. Közben forrósítsd fel a maradék Curacao-t, majd öntsd a sütőből kivett palacsintákra. Forrón tálald a legkülönlegesebb francia palacsintát, a Crèpe Suzette-et.
Nézd meg a videón, Gordon Ramsey hogyan készíti a francia palacsintát
További palacsinta receptek az NLCafén
- 3 bögrés palacsinta, melyeket imádni fogsz
- Sütőtökös amerikai palacsinta, ezt mindenképp ki kell próbálnod
- Így készül a nagyi almás palacsintája
- 10 csodás palacsintarecept Jamie-től Nigelláig
- 7 palacsintarecept, amit garantáltan imádni fogsz
Fotók: Pinterest