A csodás csokitortákat is szeretjük, szó se róla, nem utasítanánk vissza egyiket sem ma délután, de ha tortasütésre most nincs idő, akkor jól fog jönni egy szuper csokis brownie receptje is. Jamie Oliverben még nem csalódtunk, most a brownie-receptjét is teszteltük.
Hozzávalók:
- 250 g vaj
- 200 g (70%-os) étcsokoládé feldarabolva
- 75 g aszalt meggy
- 50 g durvára vágott dió
- 65 g finomliszt
- 80 g cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 360 g cukor
- 4 db tojás
- 1 narancs reszelt héja (elhagyható)
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 24 cm-es szögletes sütőtálat. Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd hozzáadjuk az aszalt meggyet és a diót és elkeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaóport, és az egészet a csokis keverékhez öntjük. Alaposan összekeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, és összekeverjük. Az előkészített sütőtálba öntjük, és 25 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. (Nem kell tűpróbát végezni, a jó brownie belül kicsit krémes!)
Forrás: Jamie Oliver honlapja
Még több csokis recept az NLCafén:
- A vendégeid imádni fogják: készíts tálat csokiból!
- Így készül a csokis crème brûlée
- Csupa csoki: lisztmentes brownie