nlc.hu
Gasztro
Csirkemáj körtével, vörösborral, ínyenceknek

Csirkemáj körtével, vörösborral, ínyenceknek

A tökéletes édes-sós fogás az első számú kedvencem. A mindenféle drága sajtok és a libamáj az igazi gyengéim, ja, meg a vörösbor.

Mivel az első kettőhöz ritkán jutok, igazi csemegének számítanak. Ezért ha találok egy érdekes receptet, és éppen nem tehetem meg, hogy a drágábbik hozzávalót szerezzem be, helyettesítek. Egy ezeréves Kiskegyedben találtam az alábbi csirkemájas receptet (mármint az eredetijét), amiben hízott kacsamájat írtak az elkészítéshez, de most nem volt kéznél.

Csirkemáj körtével, vörösborral, ínyenceknek

Így a fagyasztóban várakozó csirkemájat dolgoztam fel. Egy percig még rosszul is éreztem magam, hogy megszentségtelenítem ezt a szuper ötletet, de a kóstolásnál már megszállt a béke és tökéletes elégedettség. Ez egy igazi ínyencség, az édes-sós ízek kedvelőinek biztosan a szívükbe fogom lopni vele magam. Hajrá, valóban olyan finom, mint amilyen szép.

Csirkemáj körtével, vörösborral

  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg vaj
  • 2 nagy ág kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 ek méz
  • 4 körte
  • 1,5 dl vörösbor

A folytatásért kattints a Tetovált lány konyhája caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top