Hozzávalók
3 ek olaj
4 db 15 dkg-s sertésbordaszelet
só, fehérbors
3 dkg liszt
4 kis fej vöröshagyma
2 dl sör
1,5 dl erőleves
1 kanál étkezési keményítő
Elkészítése:
Mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A sóval, borssal fűszerezett, lisztbe forgatott bordákat mindkét oldalukon néhány percig pirítjuk.
A hagymát vékony karikára vágjuk, a húshoz adjuk, majd még 5 percig sütjük. Közben megfordítjuk a húst, hozzáöntjük a sört, az erőlevest, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 15 percig pároljuk, a kész szeleteket kiszedjük.
A hagymás sütőlevet kevés hideg vízzel összekevert keményítővel besűrítjük, még egyszer felforraljuk, a mártást a húsra öntjük.