Hozzávalók
Kattints a képre! |
3 db tojás
60 g zeller
60 g sárgarépa
60 g vöröshagyma
400 g darált hús (sertés- és marhahús vegyesen)
100 g vaj
40 g paradicsompüré
1 csomó petrezselyemzöld
100 g reszelt sajt
0,5 l tej
só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
Elkészítése
200 g lisztből a tojásokkal gyúrt tésztát készítünk, amelyet szikkasztás után olyan nagyságúra vágunk éles késsel, mint amekkora a tál, amelyben a lasagne-t sütjük. A tésztalapokat forró sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. 40 g vajat megolvasztunk, hozzáadjuk a darált húst, átpirítjuk. Beletesszük a kockára vágott zöldségeket, a paradicsompürét, a petrezselyemzöldet, fűszerezzük és húslével vagy vízzel felengedve 30 percig főzzük. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a besamelmártást. 25 g vajat megolvasztunk, hozzáadunk 30 g lisztet, fehér habzásig hevítjük, felengedjük a tejjel, és simára keverve kiforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Az edényt kivajazzuk, ráhelyezünk egy kifőtt tésztalapot, és a rendelkezésre álló anyagokat rétegezzük a következők szerint: az alsó lapra húst teszünk, rá tésztalap, besamelmártás, tésztalap, hús stb. Tetejére mártást teszünk, amelyet megszórunk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Természetesen reszelt sajtot adhatunk mellé külön is.