Jelen recepthez egy fél itthon tengődő banán jelentette a kiinduló pontot. De bármilyen gyümölccsel, lekvárral kipróbálható. A banánt felszeletelem, a cukorral forralni kezdem, amíg össze nem kocsonyásodik. A tálkák aljára kanalazom, szépen eloszlatom.
A tejet a habtejszínnel közepes lángon melegíteni kezdem folyamatos kevergetés mellett. A cukrot a zselatinporral jól elkeverem. Mikor felforr, lehúzom a tűzről, és hozzákeverem a cukros-zselatinos keveréket. Addig keverem, amíg feloldódik. Ha langyosra hűlt, szűrő segítségével a kis tálkákba mérem. A hűtőbe teszem. Megvárom, amíg megdermed.
Banános panna cotta recept
- 1 banán
- 1 evőkanál cukor
- 80 ml tej (én 1,5%-os tejjel készítettem, most csak ilyen volt itthon, általában testesebb tejjel javasolják)
- 80 ml habtejszín
- 1,5 evőkanál kristálycukor
- 4 g zselatinpor
- vaníliaaroma
A folytatásért kattints a Levendulalány caféblogra!