Hoztunk egy szuper palacsintareceptet, amitől eláll a szavatok. Valójában nem is az összetevőkben rejlik a nagyszerűsége, hanem az elkészítésében. Ugyan különleges lesz a végeredmény, a kivitelezés pofonegyszerű.
Palacsinta
- 2 csésze liszt
- 1 csésze víz
- 1 csésze kókusztej
- 2 tojás
- kevés só
- 1 tk kurkuma
- olaj
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a vizet, a kókusztejet, a tojást, sót és a kurkumát. Ha csomós marad a tészta, a keveréket öntsük át szitán. Egy hegyes késsel lyukasszuk ki egy műanyag palack tetejét, majd töltsük bele a palacsintatésztát. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olajat közepes lángon, majd a tésztát körkörös mozdulatokkal folyassuk a serpenyőbe. Süssük a palacsintát néhány percig, de figyeljünk arra, hogy le ne égjen. Végül tekerjük össze ízlésesen a tésztákat és tálaljuk akár köretként.