Hozzávalók:
1 bagett kenyér
20 dkg brié
5 dl tej
5 tojás
5-5 dkg reszelt ementáli és parmezán sajt
2 evőkanál vaj és finomra vágott snidling
őrölt bors, só
Elkészítése:
A kenyeret felszeleteljük, levágjuk a héját, tálba tesszük, ráöntjük a tejet, és 10 percre félretesszük. A brié héját levágjuk, és a sajtot vékonyan felszeleteljük. A kenyérszeleteket kinyomkodjuk, a tejben elkeverjük a tojásokat, megsózzuk és borsozzuk. Kivajazzuk a tortaformát, és az aljára tesszük a kenyérmassza felét. Rátesszük a briészeletek felét, megszórjuk a reszelt sajtok és a snidling felével, majd újra kenyérréteg és sajtok következnek, a tetejére pedig ráöntjük a tojásos tejet. Vajforgácsokat szórunk a tetejére, és forró sütőben 1 óráig sütjük, majd megvárjuk, amíg kissé kihűl, kiborítjuk a formából és szeletelve tálaljuk.
Borajánló:
Könnyedebb gyümölcsös vörösborral kínáljuk.