Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó (konzerv)
10 dkg ricotta
1 evőkanál finomra vágott snidling
4 szelet pármai sonka
a mártáshoz:
kb. 30 bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál fenyőmag
1 dl olívaolaj
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
őrölt bors, só
Elkészítése:
A sárgarépákat meghámozzuk, és gőz fölött 15 perc alatt puhára pároljuk. A mártáshoz a bazsalikomleveleket finomra vágjuk, és lehetőleg mozsárban vagy kis mixerben összekeverjük a zúzott fokhagymával, a fenyőmagokkal és az olajjal, majd mikor már egynemű a massza, megsózzuk, és belekeverjük a sajtot. A zöldborsót leszűrjük, lecsöpögtetjük, mély tálban összekeverjük a ricottával és a snidlinggel, majd megsózzuk, megborsozzuk. A sonkaszeleteken elosztjuk a zöldborsós keveréket, majd tölcsérformára feltekerjük, tányérra tesszük, körérakjuk a sárgarépákat, bevonjuk a mártással, és azonnal tálaljuk.
Borajánló:
Egy szép Neszmélyi Sauvignon Blanc-t kóstoljunk hozzá.