nlc.hu
Gasztro
Kehelyben tálalt krémtúrós eper

Kehelyben tálalt krémtúrós eper

Tálaljuk finom és mutatós kehelyben a tápláló krémtúróval koronázott illatos epret. A palacsintatészta „bélés” magába szívja az eper levét is, így a májusban még különlegességnek számító gyümölcs minden cseppjét kiélvezhetjük.







1. Az alapanyagokból (pontos mennyiség a magazin 62. oldalán) a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatésztát keverünk. Ha botmixerrel keverjük ki a masszát, alaposan fel tudjuk habosítani, így lazább lesz a tészta.







2. Lehetőség szerint legalább fél órát pihentessük. Sütéskor a teflonserpenyőbe legfeljebb pár csepp olajat kell tenni, hiszen a tésztában is van olaj. Amikor az egyik oldala megsült, falapáttal fordítsuk meg a palacsintát.









3. Egy lapostányérra borítsuk le az üvegtálacskát, és simítsuk rá még melegen a palacsintát.








4. Egy másik üvegtálkával fedjük le a tésztát, így jobban megtartja a formáját akkor is, ha kihűl.








5. Tálaláskor tegyünk egy-egy palacsintát a tálkákba, és szórjuk bele a feldarabolt epret. Amennyiben csak felnőtteknek kínáljuk ezt a desszertet, locsoljuk meg egy kis rummal. Majd koronázzuk meg az ízesített túrókrémmel (amelynek készítését a hónap favoritja rovatban, a 62. oldalon olvashatjátok), végül díszítsük citromlevéllel, és máris kínáljuk. A nyár folyamán kóstoljátokk meg málnával vagy őszibarackkal is!





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top