nlc.hu
Aktuális
Meghalt Jim Harrison

Meghalt Jim Harrison

Elhunyt Jim Harrison, a Szenvedélyek viharában című film alapjául szolgáló novelláskötet írója 78 éves korában. Az író jó barátságot ápolt többek között Jack Nicholsonnal.

Jim Harrison nevéhez több mint 30 regény fűződik. Verseket, novellákat, regényeket és újságcikkeket írt. A Szenvedélyek viharában című könyvben egy montanai farmercsalád életét írta meg három részben. A történet az első világháború előtt kezdődött, és a 20. század közepén ért véget – írja az Index.

 

 

A Szenvedélyek viharában című könyvből bestseller lett. Harrison maga is részt vett a forgatókönyv megírásában. A filmet Oscar-díjra jelölték, olyan színészek játszottak benne, mint Anthony Hopkins, Brad Pitt, Aidan Quinn vagy Julia Ormond. Harrison tehetségét nemegyszer William Faulkneréhez, Ernest Hemingway-hez is hasonlították.

Jim Harrison szerette a természetet, és sokáig michigani szülővárosa mellett, az erdő szélén élt egy vadászházban. Jó barátságot ápolt többek között Jack Nicholsonnal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top