1. Sült krumpli
Kőkemény akaraterőt kívánó feladat a sültkrumpli helyett salátát kérni köretként, de hidd el, hogy több szempontból is megéri. Már csak azért is, mert azok az emberek, akik kihagyják étrendjükből az ilyen bő olajban sütött fogásokat, a gyulladást is csökkenthetik a szervezetükben.
2. Kávétejszín
A kulcsszó a transzzsír, amiről úgy találják, hogy kimondottan kiváltója lehet a gyulladásnak a szervezetben – ebből pedig bőven akad a sűrű, krémes tejszínekben. Szóval érdemes óvatosan bánni az ilyen zsíros – és kiváltképp transzzsírokban dús – ételekkel és italokkal.
3. Péksütemények
Fehér, finomított liszt és sok-sok cukor. Az édes, cukormázas péksütemények talán az egyik legjobb dolgot jelentik az életünkben, de testünk már másképpen vélekedik erről. Hacsak nem akarjuk rontani a gyulladásos helyzetet, próbáljuk meg elkerülni ezeket a finomságokat.
Forrás: Prevention