Tuti narancskrémreceptet hoztunk, olyat, ami nem jön szembe minden vendégségben.
Amire szükséged lesz a narancskrémhez:
- 2 megmosott narancs
- 1/4 csésze tej
- 2 ek. liszt
- 1 ek. cukor
- 1 ek. narancslikőr
- 2 tojás sárgája
- 2 tojásfehérje
- 2 1/2 kanál cukor
Vágd ketté a megmosott narancsokat. Mikrózd a narancs húsát 5 percig 600 watton. Állítólag így sokkal több levet tudsz kiszedni a gyümölcsből. Ha készen vagy, szűrd le a levét, és tedd félre. Ha nem akarsz mikrózni, nyugodtan kihagyhatod a lépést.
Keverd össze egy serpenyőben a 2 tojás sárgáját 10 gramm cukorral és a liszttel. Lassan add hozzá a tejet, és kavargasd alacsony hőfokon, amíg el nem kezd sűrűsödni a krém. Ezután verd fel a tojásfehérjéket, adj hozzá 10 gramm cukrot, majd verd keményre a habot. Ha elkészült, óvatosan keverd azt a narancsleves anyaghoz. A kész krémet szedd vissza a narancshéjakba és tedd őket sütőbe 20 percre, kb 190 fokra. Önts alájuk forró vizet a tepsibe. Az narancskrémet fagylalttal is tálalhatod.
Stuffed Orange SouffléFull recipe: http://taste.md/1XR68Xi
Közzétette: Tastemade – 2016. március 27.