Ha betegek vagyunk, nincs túl sok erőnk komplett fogások elkészítéséhez. Arra azonban oda kell figyelnünk, hogy elegendő tápanyaghoz juttassuk a szervezetünket, hiszen így a gyógyulás is könnyebben megy majd. Szóval mielőtt leragadnál a háztartási keksz-tea kombinációnál, vess egy pillantást az alábbi tippekre!
1. Könnyen emészthető fehérjék
A fehérjebevitel betegség alatt is fontos, de senki nem várja, hogy hússütésbe kezdj, és vörös hússal terheld egyébként is gyenge szervezeted! A legegyszerűbb opciók: a tojás és a joghurt. Egy német kutatás szerint a joghurtban található probiotikumoknak köszönhetően a betegség ideje akár két nappal is lerövidülhet!
2. Citrusfélék
A grépfrút, a lime, a citrom és a narancs nemcsak C-vitamin-, hanem flavonoidtartalma miatt is javasolt betegség idején – mindkettő szuperül felturbózza az immunrendszert.
3. Glutationban gazdag ételek
A glutation egy olyan antioxidáns, ami segít legyőzni a vírusfertőzéseket, így betegség idején erősen ajánlott a bevitele. Megtalálható a görögdinnyében, a brokkoliban és a káposztában is.
4. B6- és B12-vitaminok
A B6- és B12-vitaminokat tartalmazó ételek egyszerre töltenek fel energiával, és nyugtatják a szervezetet. Megtalálhatók a halakban, a pulykában, a tejben,a krumpliban, a müzliben, és a spenótban is.
5. Sok-sok folyadék
A szervezet hidratálása még fontosabb betegség idején – még akkor is, ha úgy érzed, nem bírsz inni és enni. A különböző gyógyteák – a gyömbér, a menta vagy a kamilla – közül bármelyik kitűnő választás egy kis mézzel és citrommal, akkor is adnak energiát, ha nem bírsz eleget enni.
Forrás: Popsugar