Ezekhez a sós nassokhoz nem lesz szükséged semmilyen extra hozzávalóra, pillanatok alatt elkészülnek, és legalább olyan gyorsan el is fogynak.
Kolbászos pogácsa
Ha te is kolbászrajongó vagy, és a pogácsát is szívesen majszolod, ezt a receptet muszáj kipróbálnod!
Hozzávalók:
- 12 dkg füstölt kolbász
- 24 dkg sertészsír
- 25 dkg tejföl
- 2 tojás
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 50 dkg finomliszt
- só
Elkészítés:
A meleg tejben keverd el a cukrot, morzsold bele az élesztőt, majd tedd meleg helyre, amíg fel nem fut. Közben egy tálba öntsd bele a lisztet, a zsírt és a sót, dolgozd el, majd készíts a közepébe egy mélyedést, amibe üss bele 1 egész tojást, kanalazd bele a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd össze a tésztát, fedd le egy konyharuhával, és tedd félre 30 percre. Amíg a tészta kel, a kolbászt vágd apró kockákra.
A fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagra, szórd rá a kolbászdarabokat, tekerd fel, majd nyújtsd ki újra 2 cm vastagságúra. Rácsozd be a tetejét, szaggasd ki pogácsaszaggatóval, majd kend meg a tetejüket felvert tojással. Melegítsd elő a sütőt, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 20 percig süsd a pogácsákat körülbelül 180 fokon.
Sonkás muffin
A muffinban az a jó, hogy millióféleképpen elkészíthetjük – most egy magyaros verziót hoztunk. Mi nem tudunk vele leállni!
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 2 evőkanál sertészsír
- 15 dkg sertéssonka
- 2,5 dl tej
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg trappista sajt
- só, bors
Elkészítés:
Vegyél elő két tálat, az egyikben a zsírt és a tojást keverd el, a másikban a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd öntsd össze a kettőt. Vágd apró kockákra a sonkát, és add a tésztához, a tejet pedig folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá.
Ez után már csak annyi a dolgod, hogy a muffin sütőformákat kibéleled sütőpapírral, 2-2 kanállal adagolsz beléjük a tésztából, és 180 fokon körülbelül 25 perc alatt készre sütöd őket. Hogy halmozd az élvezeteket, az utolsó 5 percben szórhatsz a muffinok tetejére reszelt trappistát is.
Tepertős stangli
A tepertő a magyar ember chips-e, és még annál is több! Most egy extra gyors és extra finom receptet mutatunk a megunhatatlan tepertővel.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
- 10 dkg tepertő
Elkészítés:
Vágd apró darabokra a tepertőt, hajtogasd ki a levelestésztát, kend meg az egyik felét a felvert tojással, szórj rá tepertőt, majd hajtsd rá a tészta másik felét is. Azt is kend meg tojással, ugyanúgy szórj rá a tepertőből, és vágd fel ujjnyi széles, körülbelül 5 centis darabokra a tésztát.
A stanglik előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kicsit több, mint 10 perc alatt készre sülnek 190 fokon. Akkor lesznek igazán finomak, ha már aranybarna a színük.