Hozzávalók:
1 fej zeller
1 szál angol zeller
10 dkg parmezán sajt
1 csomag friss zsázsa
1 evőkanál kapribogyó
2 db olajos szardella filé (konzerv)
2 evőkanál balzsamecet
1 citrom
olívaolaj
őrölt bors
só
Elkészítése:
A zellergumót meghámozzuk, feldaraboljuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, csipetnyi sóval megszórjuk, összeforgatjuk 1 evőkanál olívaolajjal, és 20 percre félretesszük. Közben a másik zellert is felszeleteljük, a sajtot forgácsokra szeljük. Darabokra szedjük a szardellafilét, apróra tépkedjük a zsázsát, összekeverjük a kapribogyóval, 1 evőkanál balzsamecettel, 4 evőkanál olívaolajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal. Összekeverjük a két adagot, és salátástálba tesszük.