nlc.hu
Aktuális
Ez volt az oka a halálos áldozatok rekordot döntő számának

Müller Cecília elárulta, miért volt ma ilyen magas a halálos áldozatok száma

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, mit tesznek a magyar hatóságok, ha az Európai Gyógyszerügynökség állást foglal majd az AstraZeneca vakcinájáról.

A legfrissebb adatok szerint szerdára 1933 fővel nőtt az új fertőzöttek száma, és elhunyt 311 többségében idős, krónikus beteg. Ez sajnos egy negatív rekord, korábban sosem volt még ilyen magas a napi új halálos áldozatok száma, bár volt már olyan nap, amikor sajnos háromszáznál több ember halt meg. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján azzal magyarázta, hogy ma 311 halálesetről írtak a hivatalos tájékoztatóban, hogy adattorlódás történt, pontosabban a húsvéti ünnepek alatt nem mindig tudtak pontos adatokat jelenteni az egészségügyből, és a felgyülemlett adatokat korrigálni kellett. A tisztifőorvos hozzátette: természetesen nem puszta adatról van szó, hanem elhunyt emberekről, és részvétet nyilvánított.

Az AstraZeneca vakcinával kapcsolatos aggodalmakról Müller Cecília azt mondta, jelenleg hivatalosan nem fogalmazott meg véleményt az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). Ha mégis közzétesznek valamilyen állásfoglalást, arra a magyar hatóságok is reagálnak majd, és megfogadják az ajánlásukat. 

(via Telex/444.hu)

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top