Rákóczi túrós pohárban
Hozzávalók :
- 50 dkg túró
- 3 dl tejföl
- 1 tojásfehérje
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 dl habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 4+8 dkg porcukor
- néhány vajas keksz
- néhány ek. sárgabaracklekvár
Hozzávalók:
Elkészítés
1. Előmelegítjük a sütőt 140 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
2. A tojásfehérjét a 4 dkg porcukorral kemény habbá verjük és a sütőpapíros tepsire kis csúcsos kupacokat adagolunk (kiskanállal). 15-20 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Ha a habcsók kihűlt, elkészítjük a túrókrémet: A tejszínt felverjük, a túrót kikeverjük a maradék 8 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, a tejföllel és a citrom héjával, majd összeforgatjuk a tejszínhabbal.
4. Kb. 2 dl-es poharakat készítünk elő, és összeállítjuk a desszerteket: a pohár aljába széttördelt vajaskeksz-darabokat szórunk, rákanalazunk egy adag túrókrémet, rá lekvárt, megint kekszet, megint túrókrémet, lekvárt és a tetejére pár szem habcsókot.
További cikkek anyák napja témában az NLCafén:
- 10+1 különleges ajándékötlet anyák napjára
- Egy anyák napi ajándék, ami örökre szól
- Különleges ajándék anyák napjára
- Anyák napi ajándékok, amik megdobogtatják a szívet
- Így válassz virágot anyák napjára