nlc.hu
Gasztro
Mángoldkrémleves valamint sertéssült rozmaringgal és fokhagymával

Mángoldkrémleves valamint sertéssült rozmaringgal és fokhagymával

Tekerd rá a köteléket, hogy ne tiltakozhasson a sok finom fûszer ellen. Amikor már tehetetlenné tetted, süsd és edd meg bátran! Jó étvágyat!



Mángoldkrémleves






Hozzávalók

• 1 kis fej hagyma
• 1 cikk fokhagyma
• 1 evőkanál olaj
• 4 dkg rozsliszt
• 1 liter szójatej
• 30 dkg mángold
• őrölt szerecsendió
• tengeri só
• bors


Elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, és az olajban üvegesre pároljuk. Belekeverjük a rozslisztet, majd a szójatejjel felengedve jól összekeverjük. A mángoldot megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, és 10-15 percig főni hagyjuk ebben a lében. Fűszerekkel ízesítjük. Ugyanezt a levest spenótból is elkészíthetjük, akkor a főzési idő valamivel rövidebb.



Sertéssült rozmaringgal és fokhagymával





Hozzávalók:


• 1,5 kg sertéstarja
• 3 gerezd szétnyomott fokhagyma
• rozmaring, só
• 2 ek. olívaolaj
• 3 babérlevél
• 1 csésze víz
• 1/3 csésze vörösborecet



Elkészítése:







1.
Kötözd össze a húst, kb. 3 centinként.












2. Keverd össze a fokhagymát, rozmaringot, sót és olajat. Kend meg a húst a keverékkel.










3. Tedd a húst rácsra a tepsiben, tedd mellé a babért, önts alá egy kis vizet és az ecetet.

Közepesen forró sütőben kb. 1,5 órán át kell sütni, vagy amíg meg nem puhul. Fóliával letakarva pihentesd 15 percig, aztán szeleteld fel.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top