Töltött csirkemell
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
10 dkg spenót
3 paradicsom
4 szelet nyers sonka
őrölt bors, só
Elkészítése:
A csirkemelleket folpackra terítjük, és a lehető legvékonyabbra kiveregetjük. A spenótot megtisztítjuk, és 2 percig lobogó vízben főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A csirkemelleket külön-külön alufóliára tesszük, sóval, borssal meghintjük, 1-1 szelet sonkával befedjük, majd rátesszük a spenótot. A paradicsomkockákkal megszórjuk, és utófűszerezzük. Szorosan feltekerjük, és alufóliába csomagoljuk. Gőzben puhára pároljuk. Tálaláskor levesszük az alufóliát, és a húst felszeleteljük.
Tipp:
Adhatunk mellé paradicsommártást, currymártást, paradicsomsalátát vagy fejes salátát.
Borajánló:
Szekszárdi vagy villányi friss roséval üdítő élmény lesz.
Cseresznyés puding
Hozzávalók (6 személyre)
5 dl tej
10 dkg búzadara
2 tojás
a töltelékhez:
30 dkg cseresznye
2 dl víz
12,5 dkg cukor
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, beleszitáljuk a búzadarát, 10 percig főzzük, majd ugyanennyi ideig állni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, simára keverjük a tojássárgákkal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a darás krémbe forgatjuk. A vizet a cukorral felforraljuk, 5 percig főzzük benne a kimagozott cseresznyét, majd lecsöpögtetjük, és a darás krémbe keverjük. A krémet kerek tortaformába simítjuk, és vízgőz felett, meleg sütőben, készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, tálra borítjuk. Körben cseresznyeszemekkel díszítjük.