Hozzávalók (6 személyre)
Pikáns tejfölös csirkesaláta
90 dkg csirkehús
4 citrom leve
1 uborka
12 retek
2 dl tejföl
2 ek. almaecet
1 ek. apróra vágott kapor
2 ek. apróra vágott snidling
színes bors, őrölt bors, só
Elkészítése
A csirkehúst vastag szeletekre vágjuk, és gőzben puhára főzzük. A húst, a citromlét és 2 csipetnyi sót salátástálban összekeverünk, folpackkal lefedjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk. A retkeket és az uborkát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt az ecettel és csipetnyi sóval, borssal. Hozzáadjuk a húst, az uborka- és a retekkarikákat, 2 kk. durvára tört színes borsot és a snidlinget. Frissen tálaljuk.
Fokhagymás melegszendvics
20 dkg vaj
1 közepes fej fokhagyma
só, szurokfű
kenyér
sajt
Elkészítése:
20 dkg szobahőmérsékletű vajat keverjünk össze 2 dkg (1 közepes fej) áttört vagy finomra reszelt fokhagymával, fél mokkáskanál sóval, és negyed mokkáskanál őrölt szurokfűvel. (Az egzotikus ízek kedvelői tehetnek bele egy csipetnyi curryt is.) A szükséges mennyiségű friss fehér vagy Grahamkenyeret szeleteljük fel, vékonyan kenjük rá a krémet, és jól szórjuk meg reszelt sajttal. Grillsütőben addig süssük, amíg a megolvadt sajt kissé megpirul. Melegen, teával tálaljuk.