nlc.hu
Gasztro
Pikáns tejfölös csirkesaláta és fokhagymás melegszendvics

Pikáns tejfölös csirkesaláta és fokhagymás melegszendvics

Ne féljünk az átható illatú fokhagymától! Gyógyhatása és számtalan jó tulajdonságai miatt, szinte kötelezõ. Egészségünkre!




Pikáns tejfölös csirkesaláta






Hozzávalók (6 személyre)



• 90 dkg csirkehús
• 4 citrom leve
• 1 uborka
• 12 retek
• 2 dl tejföl
• 2 ek. almaecet
• 1 ek. apróra vágott kapor
• 2 ek. apróra vágott snidling
• színes bors, őrölt bors, só


Elkészítése

A csirkehúst vastag szeletekre vágjuk, és gőzben puhára főzzük. A húst, a citromlét és 2 csipetnyi sót salátástálban összekeverünk, folpackkal lefedjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk. A retkeket és az uborkát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt az ecettel és csipetnyi sóval, borssal. Hozzáadjuk a húst, az uborka- és a retekkarikákat, 2 kk. durvára tört színes borsot és a snidlinget. Frissen tálaljuk.



Fokhagymás melegszendvics





Hozzávalók:


• 20 dkg vaj
• 1 közepes fej fokhagyma
• só, szurokfű
• kenyér
• sajt


Elkészítése:

20 dkg szobahőmérsékletű vajat keverjünk össze 2 dkg (1 közepes fej) áttört vagy finomra reszelt fokhagymával, fél mokkáskanál sóval, és negyed mokkáskanál őrölt szurokfűvel. (Az egzotikus ízek kedvelői tehetnek bele egy csipetnyi curryt is.) A szükséges mennyiségű friss fehér vagy Graham–kenyeret szeleteljük fel, vékonyan kenjük rá a krémet, és jól szórjuk meg reszelt sajttal. Grillsütőben addig süssük, amíg a megolvadt sajt kissé megpirul. Melegen, teával tálaljuk.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top