nlc.hu
Gasztro

Pikáns tejfölös csirkesaláta és fokhagymás melegszendvics

Ne féljünk az átható illatú fokhagymától! Gyógyhatása és számtalan jó tulajdonságai miatt, szinte kötelezõ. Egészségünkre!




Pikáns tejfölös csirkesaláta






Hozzávalók (6 személyre)



• 90 dkg csirkehús
• 4 citrom leve
• 1 uborka
• 12 retek
• 2 dl tejföl
• 2 ek. almaecet
• 1 ek. apróra vágott kapor
• 2 ek. apróra vágott snidling
• színes bors, őrölt bors, só


Elkészítése

A csirkehúst vastag szeletekre vágjuk, és gőzben puhára főzzük. A húst, a citromlét és 2 csipetnyi sót salátástálban összekeverünk, folpackkal lefedjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk. A retkeket és az uborkát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt az ecettel és csipetnyi sóval, borssal. Hozzáadjuk a húst, az uborka- és a retekkarikákat, 2 kk. durvára tört színes borsot és a snidlinget. Frissen tálaljuk.



Fokhagymás melegszendvics





Hozzávalók:


• 20 dkg vaj
• 1 közepes fej fokhagyma
• só, szurokfű
• kenyér
• sajt


Elkészítése:

20 dkg szobahőmérsékletű vajat keverjünk össze 2 dkg (1 közepes fej) áttört vagy finomra reszelt fokhagymával, fél mokkáskanál sóval, és negyed mokkáskanál őrölt szurokfűvel. (Az egzotikus ízek kedvelői tehetnek bele egy csipetnyi curryt is.) A szükséges mennyiségű friss fehér vagy Graham–kenyeret szeleteljük fel, vékonyan kenjük rá a krémet, és jól szórjuk meg reszelt sajttal. Grillsütőben addig süssük, amíg a megolvadt sajt kissé megpirul. Melegen, teával tálaljuk.




ajánlott videó


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top