nlc.hu
Aktuális
Összeverekedtek a menekültek Kiskunhalason

Összeverekedtek a menekültek Kiskunhalason

Először puszta kézzel estek egymásnak, majd előkerültek a letört bútorlábak. Nyolc menekült kórházba került.

Tömegverekedés tört ki menekültek között vasárnap este a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban. Az őrzött menekülttáborban este 8 óra körül mintegy 20 migráns – köztük algériaiak, szírek, pakisztániak és két mongol – verekedett össze. Először csak puszta kézzel, később viszont letört bútorlábakkal is egymásnak estek. A biztonsági őrök beavatkozására kimentek az udvarra, ahol mintegy kétszázan csatlakoztak a cselekményekhez.

9 sérült

A rendőrök beavatkozásának eredményeként a késő esti órákra helyreállt a rend a központban. Kilencen sérültek meg, közülük nyolc embert vittek kórházba: valamennyien nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Vizsgálják, hogy pontosan milyen okból tört ki a verekedés, ki kezdeményezte. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást.

Nem ez az első eset

A kiskunhalasi befogadóközpontban amúgy az elmúlt hetekben több alkalommal történt valamilyen atrocitás migránsok között, de valamennyi esetben rövid idő alatt sikerült helyreállítani a rendet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top