Mintegy tizennyolc búzasört vizsgált laboratóriumában a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) – üvegeset és dobozosat vegyesen. A vizsgálat kiterjedt az élelmiszer-biztonságra és -minőségre, de a kedveltségi pontozás sem maradt el.
A vizsgált sörök között volt német, belga, holland, osztrák, francia és magyar is, mint ahogy vegyesen volt világos, szűrt, szűretlen, vörös, félbarna, barna is. Vegyes volt az alkoholfok, 4,5-6,7 százalék között mozgott.
A kedveltségi vizsgálaton laikusok és szakértők együttesen kóstolták a termékeket. A kedvenc a Hoegaarden minőségi világos belga fehér búzasör lett. A második helyen azonos pontszámmal a hazai előállítású, szűretlen vörös Alakor Biosör és a Paulaner Hefe-weissbier német világos szűretlen búzasör végzett. Harmadikként a Chimay belga minőségi félbarna búzasör zárt.