Szerencsére még tart a nyár, egyúttal a rozé arany évszaka is, viszont a gyöngyöző fröccsökön túl más, különleges formában is fogyaszthatjuk a frissítő, babarózsaszín bort. Sőt, még csak inni sem kell – el is rágcsálhatjuk a rozés falatokat.
Például ha elkészítjük ezt a különleges, jeges koktélt!
Hozzávalók:
- 2 csésze felvágott eper
- 3 evőkanál cukorszirup
- 1 üveg rozé bor
Elkészítés:
1. Helyezzük az eprek felét egy nagyobb sütőformába.
2. A maradék epret keverjük össze a cukorsziruppal és villával vagy robotgéppel pürésítsük simára.
3. Az epres masszát öntsük az eprek tetejére majd öntsük nyakon a rozéval is. Fedjük le a formát és helyezzük a mélyhűtőbe egy éjszakára!
4. Mikor elkészült, villával törjük össze, és egy kanállal halmozzuk poharakba! Mentával tálaljuk.