1. Mindig válassz idénygyümölcsöket!
Nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy télen is trópusi gyümölcsöket vágjunk a tálba, de sokkal finomabbak az adott időszak idénygyümölcsei. Még jobb, ha olyan gyümölcsöt találunk, ami az otthonunkhoz a lehető legközelebbi helyről érkezik!
2. Figyeljünk, hogy a gyümölcsök egyformán érettek legyenek!
Nem jó, ha az egyik szinte olvad a szánkban, a másikat meg alig tudjuk kettéharapni. Ezért mielőtt feldolgoznánk a gyümölcsöket, ellenőrizzük, hogy egyformán érettek-e!
3. Keverjük a színeket!
A gyümölcssalátában az a legjobb, hogy nemcsak finom és egészséges, de szemet gyönyörködtetően szép is. Minél több kontrasztos színt keverünk (a szilva lilája, a kivi zöldje, a barack narancsszíne), annál jobban kijönnek az egyes gyümölcsök árnyalatai – és annál kívánatosabb lesz a salátánk.
4. Minden gyümölcsből ugyanannyit használjunk!
Senki sem szereti, ha a kanalára csak ugyanazokból a gyümölcsökből jut. Nem kerülhet egy tálba nyolc alma és egy mangó, szóval próbáljuk meg egyenlő arányban felhasználni a gyümölcsöket.
5. Fűszerezz citrommal!
Egy gyümölcssaláta esetében nem járhatsz rosszul, ha az édes gyümölcsöket nyakon öntöd egy kis citromlével. Ettől egyrészt nem barnulnak meg, másrészt jobban kijönnek az ízek, színek – olyan, mint a gyümölcsök sója.