nlc.hu
Szabadidő
Ferjancsik Domonkos kardozó lakóparkot vívott ki

Ferjancsik Domonkos kardozó lakóparkot vívott ki

Kiváló sportolónk és felesége egy mai építésû, modern, budai lakóparkban él. A tágas, világos, csodálatos panorámával rendelkezõ lakás gyakorlatias, egyszerû, mégis elegáns berendezését teljes egészében a házaspár maga tervezte.

Ferjancsik Domonkos
Ferjancsik Domonkos 2000-ben már szerepelt az olimpián, akkor a negyedik helyezést szerezte meg, nem csoda hát, hogy idén – mint mondja – mindenképpen a győzelem a célja. Kevesen tudják róla, hogy cukorbeteg, így állandó orvosi felügyelet nélkül nem edzhet, és nem indulhat semmilyen versenyen. Dr. Tamás Gyulán kívül egy orvosi műszereket gyártó cég, a 77 Elektronika segíti felkészülését. Huszonegy éve edz Somlai Bélánál a Vasas színeiben, ezért a lakásválasztásnál külön szempont volt, hogy könnyen megközelíthető legyen a napi edzések helyszíne. Feleségével két éve költöztek ebbe az új építésű, budai zöldövezeti lakásba, melynek belső kialakítását nem bízták szakemberre, hanem maguk tervezték meg, így minden egyes szeglet itt az ő ízlésvilágukat tükrözi.

– Mindenképpen Budán akartunk maradni, hiszen a családból mindenki a környéken lakik, sok minden köt ide. Fontos volt továbbá, hogy leendő lakásunkban a nagy nappali mellett legyen két hálószoba, és lehetőség szerint egy terasz is – kezdi a beszélgetést házigazdánk. – Kizárólag emeleti lakások közül válogattunk. Mikor ezt megláttuk, rögtön beleszerettünk, hiszen külön előnye, hogy déli fekvésű, s emiatt egész nap fényárban úszik a nappali és a terasz. A berendezést közösen terveztük a feleségemmel, de a kivitelezést leginkább ő intézte, egyedül. Van egy-két bútorunk, amit még a régi lakásunkból hoztunk át, ám a legtöbb dolgot asztalos készítette ide. Világos, pasztell színeket választottunk a falakra, mert növelik a teret, és számunkra ezek varázsolnak igazi, barátságos otthont.

– Van-e a lakásnak olyan része, melyet különösen kedvelnek?
– Igen, a terasz, mert innen látni a Gellért-hegyet, a Parlamentet, a Várat. Nyáron, amikor jó idő van, itt szoktunk reggelizni vagy vendégeket fogadni, és éjszakába nyúlóan jókat beszélgetni. Méretes asztalt választottunk, amit kényelmesen körbeülhetünk. Mivel állandóan ide süt a nap, a növények is jól érzik magukat.

A teraszt egy üvegtéglafal választja el a szomszédtól, és hatalmas üvegfelület különíti el az amerikai konyhás étkező-nappalitól, ahol a fényárban kiválóan érvényesülnek a világos színek. A kanapé mélybordója kellemes meghittséget visz a pasztell árnyalatok közé. Kiválasztásánál fontos szempont volt a kényelem, kevés szabadidejét ugyanis a házaspár itt tölti – legszívesebben olvasással, beszélgetéssel. A falakat oklevelek és érmek díszítik. Itt kapott helyet az eddigi legnagyobb siker bizonyítéka, az 1998-as világbajnoki győzelmet tanúsító aranyérem, de nagyon sok oklevél, illetve az Európa-bajnokságokról hozott trófea is.

– A szintén világos színű, praktikus konyhabútort saját terveink alapján készítette egy ügyes kezű asztalos. Szerencsénkre sikerült olyan szakembert találni, aki nagyon szépen, igényesen dolgozott, és igazodott a mi elképzeléseinkhez, és persze az étkezőgarnitúra natúr színéhez is. A két hálószoba közül egyelőre csak egyet használunk, a másik majd egyszer a leendő trónörökösé lesz. A sok edzés mellett rengeteg pihenésre van szükségem, úgyhogy kényelmes, nagy ágyat választottunk ide, és persze beépített szekrényt, ami szintén a saját terveink alapján készült. A háló falára kedvenc képeinkből válogattunk, mert ezek az emlékek még otthonosabbá, barátságosabbá varázsolják a helyiséget – meséli a házigazda.

Kellemes, megnyugtató színeivel, tágas, világos tereivel és jól tervezett berendezésével ez az otthon tökéletes kikapcsolódást biztosít a házaspár számára.

További képeket az Otthon magazin augusztusi számában találász.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top