Még sütő sem kell hozzá, elég egy mikró, tortaforma helyett pedig a kedvenc kávésbögrénk is használható. A bögrés süti a legjobb barátunk lehet egy borongós napon, egy hűvös estén, egy ritka pocsék munkamegbeszélés után. Krémes, melengető és pofonegyszerű!
Hozzávalók:
4 ek. sózatlan vaj
30 dkg keserű csoki apró darabokra vágva, plusz további 25 dkg négy darabra vágva
1/4 csésze cukor
2 nagy tojás
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1/4 tk. só
1/4 csésze finomliszt
1/2 tk. sütőpor
Így készítsd el a bögrés sütit:
1. Egy nagy tálba helyezzük bele a vajat és a felvágott csokoládét, és mikróban melegítsük meg – gyakran átkeverve –, míg egyenletes masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat és a kakaóport, keverjük el benne!
2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport! Keverjük bele a csokoládés masszába!
3. A kész keveréket osszuk el két bögrében, majd mikrózzuk közepes fokozaton 45 másodpercig, keverjük meg, végül helyezzük vissza újabb 45 másodpercre. Tegyünk a bögrékbe 2-2 nagyobb csokoládédarabot (a négy részre osztott csokiból) és mikrózzuk újabb 35 másodpercig. A kész édesség akkor jó, ha nedves a széleknél és kicsit szárazabb a közepe felé. Hagyjuk kicsit állni, és már kanalazhatjuk is!