A spanyol Panderia Pan Pina büszkélkedhet azzal, hogy az ő kemencéikben készül Európa legdrágább kovászos kenyere. Azért kerül erre az előkelő helyre a vekni, mert a tésztájába ehető arany és ezüst kerül. Pontosan egy gramm arany és ezüst van minden vekni kenyérben, ez a magyarázza a csillagászati összeget, amit elkérnek érte.
![Kenyér az asztalon](https://nlc.hu/uploads/2021/12/831f14ff7167a4e9209345a1b7aeb6c7.jpeg)
(Fotó: Getty Images)
A kenyér 400 grammot nyom, mégis majdnem félmillió forintba kerül a pékségben. Kétségtelen, hogy egy luxuscikkről van szó, ezt a péktermék megalkotója, Juan Manuel Moreno sem tagadja.
Az egész folyamat 30 perces dagasztással kezdődik, amit egy fél napig tartó pihentetés követ. A kenyér nagyjából 40-45 percet tölt el a sütőben. Az ezüst porként, az arany pedig pehely formájában szerepel a veknikben.
(Fotó: Getty Images/Joan Ransley)