Hozzávalók:
- 250 g vaj
- 200 g (70%-os) étcsokoládé feldarabolva
- 75 g aszalt meggy
- 50 g durvára vágott dió
- 65 g finomliszt
- 80 g cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 360 g cukor
- 4 db tojás
- 1 narancs reszelt héja (elhagyható)
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 24 cm-es szögletes sütőtálat. Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd hozzáadjuk az aszalt meggyet és a diót, és elkeverjük. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaóport vegyítjük el, és az egészet a csokis masszához öntjük. Alaposan összekeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, és összekeverjük. Az előkészített sütőtálba öntjük, és 25 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. (Nem kell tűpróbát végezni, a jó brownie belül kicsit krémes!)
Forrás: Jamie Oliver honlapja
Márványos brownie
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 200 g cukor
- 2 tojás
- 125 g vaj
- 125 g étcsokoládé
- 1 mk. sütőpor
- 2 ek. kakaópor
- 1 fej cékla
A tetejére:
- 125 g krémsajt
- 2-3 kanál porcukor
Vajazzunk ki egy kisebb tepsit (kb. 22 x 22 cm-est), és az aljára fektessünk sütőpapírt.
Tegyük az étcsokoládét és a margarint egy hőálló tálba, és gőz fölött olvasszuk fel. Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a kakaóport és a már langyosra hűlt megolvasztott vajas csokoládét. Állítsuk össze egynemű masszává, szitáljuk bele a sütőporral elkavart lisztet. Adjuk hozzá a lereszelt céklát, és forgassuk össze, majd öntsük a keveréket a tepsibe.
Kanalazzuk a tetejére a krémsajtot, késsel csíkozzuk, márványosítsuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon süssük, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra.
Még több brownie-recept az NLCafén:
- A legcsokisabb világkedvenc: 3 tuti brownie-recept
- Így készíthetsz csokis brownie-t sütés nélkül
- Milyen csokoládét használj a brownie-hoz? Kérdezhetsz másokat