nlc.hu
Baba
SZÛZ (augusztus 24-tõl – szeptember 22-ig)

SZÛZ (augusztus 24-tõl – szeptember 22-ig)

Szorgalmas munkával helyrehozza, amit mások elrontottak, rendbe teszi, amit mások elhanyagoltak. Szolgálatnak tekinti életét. A világ lelkiismerete.

A Szűz jegyében született gyerek már csecsemőként sem követelőző, noha bizonyos értelemben nagyon is igényes, sőt finnyás. Zavarja, ha mindig más időpontban kap enni – ráadásul az sem mindegy, hogy mit –, és élénken méltatlankodik, ha nem veszik észre azonnal, hogy cserélni kellene a pelenkáját. Szelleme gyorsan fejlődik; roppant kíváncsi és igyekszik mielőbb felfedezni az őt körülvevő világot. Ehhez azonban szilárd lelki támaszra és sok biztatásra van szüksége, mivel hajlamos arra, hogy önmaga elé túlságosan magas mércét állítson – ebből fakadó kudarcélményei pedig elbizonytalanítják. Általában mozgékony, fürge és ügyesen használja kezecskéit; már egészen kicsi korában kedvet kaphat a tárgyak rakosgatásához, sorba rendezéséhez, az építőjátékokhoz, valamint a különböző „kézzelfogható” anyagok – homok, agyag, tészta – megismeréséhez. Kedvelheti a helyváltoztatást lehetővé tévő mozgásformákat (biciklizés, rollerozás, séta). Esetenként jól eljátszik egyedül, de mivel szeret beszélgetni, örül a társaságnak is. A felnőttek tevékenységébe szívesen bekapcsolódik; boldogan segít, hogy hasznosnak érezhesse magát. Alkalmazkodó emberke, igyekszik maximálisan megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak, ugyanakkor viszont roppant fejlett kritikai érzékkel bír, és véleményét nem mindig képes diplomatikus módon képviselni – markáns módon hívja fel környezete figyelmét az általa észlelt hibákra. Olykor éppen azt a dolgot mondja ki, amiről mindenki mélyen hallgat; például egy vendégeskedés alkalmával: „már a múltkor is kidobtuk azt a süteményt, amit hozni tetszett, mert nagyon rossz volt”. A legtöbb Szűz-szülött rendszerető és vigyáz minden holmijára, az azonban még a kevésbé pedáns Szűz jegyű gyerekre is igaz, hogy a maga módján tökéletesen akarja ellátni az előtte álló feladatokat. A megoldások felé logikai úton, a részletek felől közelít. Eszessége és talpraesettsége jelentős szorgalommal is társulhat. Tanulmányai során kiemelkedő eredményt mutathat olyan területeken, ahol a mindennapokban is alkalmazható ismeretek elsajátítására és a részletek kutatására nyílik lehetősége.

A felnőtt Szűz-szülött serény, aktív életet él, melynek középpontjában a munka áll. Reális célokat tűz maga elé, és mivel nem sajnálja az értük kifejtett fáradságot, gyakorta el is éri, amit akar. Sokat dolgozik mások érdekében is. Általában ő gondozza a család időseit, és ő vásárol be a beteg szomszédnak. Hétvégi telkén gyakorta nyír füvet, fest kerítést vagy főz lekvárt, amíg szerettei pihengetnek. Állandó elfoglaltságai és feladattudata miatt kissé nehezen képes lazítani, a környezetváltozás, az utazás azonban segítheti a kikapcsolódásban. A természet közelsége is megnyugtathatja. Tiszta, rendezett lakásában buján zöldellő növényzetet ápol; állataival előírásszerűen bánik. Visszafogott, mértékletes ember, vigyáz az egészségére, és ugyanezt családtagjaitól, barátaitól is elvárja. Pénzével ésszerűen bánik: alaposan megnézi, mire mennyit ad ki, és utánajár az olcsóbb ajánlatoknak. Ha valamit házilagosan is megoldhat, nem keres egyéb lehetőséget. Kedvelheti a barkácsolást, a kézimunkázást. Távol áll tőle a nagyzolás, a szükségtelen hivalkodás, a „rongyrázás”. Kritikus elme. Megbízhatósága és segítőkészsége miatt sokan szeretik, a szeretetteljes visszajelzésekre pedig annál is inkább szüksége van, mivel önbizalma nem épp megingathatatlan; kevesebbre tarthatja magát az indokoltnál. Racionalitását és precizitását egyebek között a pénzügyi szférában, gondoskodó hajlamait szociális területen vagy gyógyítóként kamatoztathatja; részletek iránti fogékonyságának és szorgalmának akár tudományos kutatóként is hasznát veheti. Művészként ugyancsak segítségére lehet a részletek finom kidolgozására irányuló érzéke, ahogyan az például David Copperfield és Agatha Christie esetében történt.

Podonyi Hedvig asztrológus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top