Hozzávalók:
2-2 póréhagyma és csirkecomb
1 csirkemell
1 tyúkhúsleveskocka
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál (babérlevél, zsálya, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom) szárított fűszerkeverék
3 evőkanál mazsola
1 kávéskanál őrölt bors
só
Elkészítése:
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a csirke bőrét lehúzzuk. Másfél liter vízben megfőzzük a leveskockákat, teatojásban beletesszük a fűszerkeveréket, a póréhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, végül a csirkehúst, és megsózzuk, megborsozzuk. Lefedjük, lassan felforraljuk, majd takaréklángon, gyöngyöztetve főzzük tovább. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a petrezselymet és a fűszerkeveréket. Egy tálra tesszük a csirkehúst, hűlni hagyjuk, majd lefejtjük a csontról, és kis kockákra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, megborsozzuk, és beletesszük a langyos vízben áztatott és leöblített mazsolát. Összekeverjük, és még néhány percig kislángon főzzük.
Vékony szelet fehér kenyeret kínáljunk hozzá. A mazsolát apróra vágott aszalt szilvával is helyettesíthetjük.