Család

Különleges napon házasodtál? Ennek nem fogsz örülni!

A romantikus vagy különleges dátumú napokon akár ötször annyi esküvőt is tartanak, az ezeken a napokon kötött házasságok azonban gyakrabban végződnek válással. És még magyarázat is van arra, hogy miért.

Gyakoribb a válás az olyan házaspárok körében, akik esküvőjüket valamely különleges napon, Valentin-napon vagy érdekes számú napokon, például 1999. szeptember 9-én tartották – állapította meg egy ausztrál kutatás. A Melbourne-i Egyetem kutatói azt találták, hogy akár 36 százalékkal is megnőhet a válás kockázata azoknál a pároknál, akik különleges napon esküdnek.

A vizsgált egymillió esküvő közül a Valentin-napiak 11 százaléka, a különleges számozású napokon kötött frigyek 10 százaléka, a nem speciális napokon tartott házasságkötések 8 százaléka végződött válással öt éven belül. Kilenc éven belül azonban már a Valentin-napi párok 21 százaléka, a különleges dátumot választók 19 százaléka, a közönséges napokon házasodóknak csak 16 százaléka döntött a frigy felbontása mellett.

Különleges napon házasodtál? Ennek nem fogsz örülni!

Akik különleges napokon esküdtek, azok között nagyobb valószínűséggel fordultak elő többedszer házasodók és gyermekesek is, mint azok között, akik közönséges napon mondták ki az igent.

“Lehetséges, hogy a közönséges napon házasodók biztosabbak a kapcsolatuk erejében és abban, hogy jól illenek egymáshoz, mint azok a párok, akik különleges napot választanak” – érvelt David Ribar, a tanulmány egyik szerzője.

“Azt is megállapítottuk, hogy a különleges napot választó párok kevésbé hasonlítanak egymásra, nagyobb köztük a korkülönbség, és az iskolázottságuk is eltérőbb, mint a közönséges napon házasodóké” – mondta Jan Kabatek, a tanulmány társszerzője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top