nlc.hu
Sztárok

Hopp Csilla az ügyészség döntéséről kisfia halála ügyében

Hopp Csilla: „Könnyebb a lelkem”

„Egyrészt megkönnyebbültem, könnyebb a lelkem, mert lezárult egy nehéz fejezet az életemben. Mégsem felhőtlen az öröm és boldogság, mert a barátnőm ellen indokolatlanul vádat emeltek, és úgy néz ki, bíróság elé kell állnia.” Ezt nyilatkozta a Blikknek Hopp Csilla, aki nemrég, két és fél évvel a kisfia, Dávidka tragikus halála után tudta meg, hogy az ügyészség nem emelt vádat vele szemben a baleset miatt. Az édesanya a múlt héten hangos zokogásban tört ki, amikor szembesült vele, hogy a hatóság szerint nincs büntetőjogi felelőssége. Most azonban barátnője, P. Carmen ellen vádat emeltek az ügyben.

L. L. Junior volt kedvese, Csilla 2019 augusztusában két gyermekével s barátaikkal voltak, amikor Dávidka a piros jelzés ellenére kiszaladt az útra, ahol elütötte egy autó – emlékeztet a lap. A nyomozás közel két évig tartott, az édesanyát gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség az ügyben, majd vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az ügyészségnek, ahol azonban az a döntés született, hogy Csilla nem hibás a tragikus baleset miatt, a barátnője, Carmen viszont igen. Mivel a fiatal nő fogta a kisfiú kezét, ezért neki kellett volna vigyáznia rá. Ellene az ügyészség vádat emelt, s felfüggesztett börtönbüntetést kért rá. „A tragédiára a vád szerint a vádlott mulasztása miatt került sor, mert nem járt el kellő gondossággal, így a felügyelete alatt álló kisgyermek kezét nem megfelelő módon, erővel fogta, illetve más módon sem akadályozta meg, hogy a 3 éves kisfiú – miután egyszer azt már megtette – újra az úttestre lépjen” – áll az ügyészség közleményében.

L.L. Junior és Hopp Csilla

Fotó: Smagpictures/Birton Szabolcs

Hopp Csilla ügyvédje szerint már rég meg kellett volna szüntetni a nyomozást ügyfele ügyében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top