nlc.hu
Trend
Fortissimo, Gianni!

Fortissimo, Gianni!

Nemrégiben ért véget Gianni Annoni, a Nõk Lapja Cafe, és a Maxima közös fõzõiskolája. A legjobban sikerült recepteket elolvashatod az e heti Maxima mellékleteként megjelenõ NLCafe füzetben, a Cora borajánlójával.






1. kép: Gianni, a főszakácsunk, és Jakab Kriszta, a Nők Lapja Cafe főszerkesztője, aki szerint a pizza nem úgy készül, hogy hív az ember egy futárt

2. kép: Akovács Éva, a Maxima főszerkesztője, aki csak süteményeket szeret sütni, Gianni Annoni, és Jakab Kriszta, aki a tésztákhoz ért nagyon

3. kép: Minden fogást elkészítettünk, kielemeztünk és megettünk. Gianni hol magyarul, hol olaszul magyarázott


Buon appetito!

A lelkes résztvevők tíz héten keresztül az olasz konyha bűvöletében sütöttek, főztek. Gianni Annoni vezetésével finomabbnál finomabb olasz specialitásokat készíthettek és fogyaszthattak el a lányok.

A nagy sikerre való tekintettel, a legjobb recepteket összegyűjtöttük nektek a jövő heti Maxima mellékleteként megjelenő Nők Lapja Café Füzetek első kiadásában.

Ráadásul, ha helyesen válaszolsz a füzetben feltett kérdésre, és szerencséd is van, akkor értékes bor ajándékcsomagot is nyerhetsz!

Ne feledd, hogy Gianni főzőiskoláját megtalálod a Nők Lapja Cafén is, amelyből ezúttal a csodálatos, de nemesen egyszerű spárgalevest ajáljuk nektek – Gianni módra. Íme:


Spárgaleves Gianni konyhájából


Hozzávalók:
• 1 köteg spárga
• 3-4 burgonya
• 1 kis fej vöröshagyma




• ízesítéshez, só, bors

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a burgonyát, és vágjuk nagyobb darabokra, a spárgát viszont aprózzuk föl, és 5-6 fejet tegyünk belőle félre. A zöldségeket a hagymával együtt tegyük föl főni mintegy két liternyi vízbe, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, a levest passzírozzuk át egy szűrőn, vagy turmixoljuk össze. Ne feledkezzünk meg a kihagyott spárgafejekről se. Ezeket egy külön edényben főzzük puhára, aztán szórjuk a kitálalt leves tetejére néhány mentalevéllel és apróra vágott sárgarépával együtt.






CORA bortipp


Egri Sauvignon Blanc – Ehhez az elegáns és finom leveshez leginkább egy könnyű, harmonikus, mégis karakteres száraz fehérbort ajánlunk.

Ha továbbképzésre is vágysz, ne feledj ellátogatni az nlc.hu/fozoiskola oldalra!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top