Minden egyedül élő ember hétköznapjainak szerves részét alkotják a maradékok. Ritka, hogy sikerül úgy főzni, hogy pontosan egyadagnyi jöjjön ki belőle, és az is biztos, hogy lélekemelő érzés úgy hazafelé tartani munkából, hogy tudjuk, hogy csak meg kell mikrózni a tegnap főzött étel maradékát. Ezek után elkeserítő hír, hogy néhány ételre annyira károsak a mikrohullámú sugarak, hogy azok akár ételmérgezést is okozhatnak, miután felmelegítettük őket! Lássuk, melyek ezek:
1. Gomba
A gombát, a benne található fehérjék miatt, ajánlatos elkészítés után egyből elfogyasztani, mert újramelegítés után komoly gyomorfájást okozhat.
2. Krumpli
A krumpliban, ha újramelegítjük, botulinum nevű baktérium termelődhet, ami ha a szervezetbe jut, ételmérgezéshez vezethet.
3. Zeller, cékla, spenót
Meglepő, hogy még ezektől a szuperegészséges zöldségektől is tartanunk kell: ám a bennük található nitrátot a mikró sugarai mérgezővé alakíthatják.
Forrás: Mydomaine