nlc.hu
Sztárok
Késely Ajna a tavalyi évéről

Késely Ajna: “Kezdtem megutálni az úszást”

Motiválatlan volt, de most már jó úton halad.

2021-et Késely Ajna borzalmasnak, egyben gyönyörűnek és tanulságosnak jellemezte az év végi közösségimédia-posztjaiban. A nyári olimpia után otthagyta az edzőjét, Turi Györgyöt és a Kőbánya SC-t, fél éve Bernek Péterrel készül a BVSC-nél. Az edzésmunkában már a legelején megkezdték a váltást, továbbá a lelke is gyógyul.

Késely Ajna

Késely Ajna a 2021-es rövidpályás úszó-világbajnokságon Abu-Dzabiban – Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kezdek megnyugodni, ahonnan jövök, ott azért nagyon sok stressz ért engem, teljesen motiválatlan voltam, kezdtem egyes emberek miatt megutálni az úszást, és ebből a szempontból szerettem volna újra visszatalálni önmagamhoz, újból megtalálni a sport szeretetét” – nyilatkozta az ifjúsági olimpiai bajnok és felnőtt Eb-ezüstérmes Késely Ajna a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Úgy tűnik, sikerült megtalálnia régi önmagát, hiszen novemberben országos csúcsot repesztett 1500 gyorson az ob-n, majd a decemberi rövidpályás világbajnokságon 8. lett a 800 méteres gyorsúszás döntőjében. A sok örömöt viszont beárnyékolja, hogy 2022 rosszul indult számára: “Január 1-jét a kórházban töltöttem, ugyanis volt egy erősebb torokfájásom, ami után kiderült, hogy koronavírusos vagyok, majd a covid utóhatása az volt, hogy nagyon sokat hánytam.”

A gyógyulás és a kötelező vizsgálatok után most a fokozatos visszatérés a legfontosabb. “Jelenleg az foglalkoztat, hogy visszatérjek abba a formámba, amelyben rendesen tudok edzeni. Szeretném, ha nem döcögősen, hanem a maguk útján-módján, rendben mennének az edzések” – mondta el Késely Ajna, aki az augusztusi Európa-bajnokságon mindenképpen szeretne bizonyítani.

Olvass még úszókról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top