nlc.hu
Trend
A pedagógus szakszervezet képviselőit nem engedték be a minisztérium épületébe

Pedagógussztrájk: a szakszervezetek képviselőit nem engedték be a minisztérium épületébe

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében többek között azt írta, hogy a kormány mindig kész tárgyalni – ehhez képest péntek délelőtt a szakszervezetek képviselőit nem engedték be a minisztérium épületébe.

„A kormány számára a gyerekek és a szülők a legfontosabbak, az oktatásnak a gyermekek érdekét kell szolgálnia” – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

„A bérek rendezését 2010 után a kormány a pedagógusokkal kezdte. Béremelés tekintetében most az egészségügyi dolgozók, ápolók, orvosok és a szociális szféra dolgozói vannak soron, vita a további pedagógus-béremelés időzítéséről van – hangsúlyozta az Emmi. A kormány mindig kész tárgyalni, de a törvényeket mindenkinek be kell tartani” – fogalmaztak, hozzátéve, hogy a legutóbbi sztrájk – a bíróság által is megállapított módon – „egyértelműen törvényellenes” volt.

A közleményhez képest azonban a pedagógus-szakszervezetek ma délelőtt 10 órára, egy korábban leegyeztetett tárgyalásra érkező képviselőit már a minisztérium portájánal megállították.

Az épület előtt megtartott sajtótájékoztatón Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke elmondta, hogy tegnap este hatkor kaptak értesítést arról, hogy a Kisfaludy László helyettes államtitkárral megbeszélt találkozót lemondják, mivel a bíróság másodfokon kimondta, hogy jogellenes volt a január 31-i sztrájk, ezért a minisztériumnak meg kell vizsgálnia, hogy ez a döntés milyen hatást gyakorol a további tárgyalásokra, ezért a péntek délelőtti sztrájktárgyalás időpontját február 16. (szerda) 14 órára módosítják.

A szakszervezetek jelezték, hogy számukra elfogadhatatlan, hogy az utolsó pillanatban változtatnak.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top