Hiába is tagadnánk, a hamburger sokunk kedvence, mégis szinte lehetetlen lelkiismeret-furdalás nélkül enni a szemét gyorskaják királyának számító zsíros szendvicset.
Szerencsére az egészségtudatos világ életre hívott egy csomó meghekkelt verziót: a vegetáriánusok kicserélhetik a húst, a fogyókúrázók választhatnak sovány csirkét és teljes kiőrlésű zsemlét. Most azoknak kedvezünk, akiknek a szénhidrát a legnagyobb ellensége, ugyanis egy olyan változatot mutatunk be, ahol a bucik helyére grillezett padlizsán került!
Hozzávalók:
A “bucihoz”:
- 1 közepes padlizsán
- olívaolaj
- só és bors
És a többi:
- 4 húspogácsa
- gomba
- saláta
- paradicsom
- dijoni mustár
- ketchup
- bármi, amit szeretnénk
Elkészítés:
1. Locsoljuk meg a padlizsánszeleteket olívaolajjal és ízesítsük sóval és borssal. Grillen (vagy a tűzhelyen) süssük meg őket, hogy aranybarnák legyenek, mindkét oldalon nagyjából 5-10 perc alatt.
2. Ha kisütöttük a húst és megpároltuk a gombát, jöhet a burgerek összeállítása! De itt már igazán nincsenek szabályok, tegyünk bele azt, amit szeretnénk, olyan sorrendben, ahogy gondoljuk!