Ha túl sok friss fűszernövényt vettél az ebédhez, vagy a saját magad termesztette bazsalikomot vagy rozmaringot szeretnéd megmentetni az elszáradástól, akkor jól fognak jönni a most következő tippek. Számos okos és praktikus módja létezik, hogyan használd fel a maradék fűszernövényeket – most rajtad a sor, hogy kiválaszd a neked legjobban tetszőt!
1. Vágd fel apróra a fűszereket és tárold őket mélyhűtőben, légmentes tasakban!
2. Tarts tovább frissen a növényeket papírzacskók segítségével!
3. Ha legközelebb olajat és vajat hevítesz a sütéshez-főzéshez, keverd hozzá a megmaradt fűszert!
4. Készíts fűszeres jégkockákat!
5. Készíts házi fűszeres sót!
Az alábbi videón mind az öt ötlet megvalósítását megnézheted:
Forrás: Goodful