nlc.hu
Életmód
A férj túsz Jemenben, a feleség Ukrajnában bunkerben bujkál

Egy házaspár két háború között: a férj túsz Jemenben, a feleség Ukrajnában bunkerben bujkál

Így tesz tönkre életeket a háború.

Ukrajnában ötödik napja tart az orosz megszállás, emberek ezrei menekülnek mindenüket hátrahagyva, de a világ több pontján is háborús helyzet dúl. Egy maláj házaspár hatalmas szenvedéseket él meg két különböző fegyveres konfliktus következményeitől.

Az India Times szerint a házaspár férfi tagját Akhil Raghu-t túszul ejtették a jemeni Houthi lázadók, míg felesége, Jithina az ukrajnai Kijevi Orvosi Egyetem egyik bunkerében próbálj átvészelni az orosz támadásokat. A maláj duó a Padeetathil-házhoz tartozik Cheppad faluban, Haripad közelében, Alappuzha körzetben.

háború

A kép csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

A férj hajóját eltérítették, a feleség Kijevben rekedt

A 25 éves Akhil Reghu fedélzeti kadét volt egy Egyesült Arab Emírségek lobogója alatt közlekedő hajón, – amely egy szaúd-arábiai tábori kórháznak szállított mentőautókat, orvosik eszközöket, sátrakat, műszaki és biztonsági berendezéseket,  ám Hodeidah kikötőváros közelében, a jemeni partoktól mintegy 50 km-re eltérítették, még 2021 december 31.-én.

A lázadók azt állították, hogy a hajó katonai felszerelést szállított a Houthik elleni harchoz.

Akhil testvére, Rahul elmondta, hogy a férfi többször is kapcsolatba lépett a családdal a szanaai kikötőből, ahol a hajó a lázadók ellenőrzése alatt horgonyoz. A testvére szerint Akhil biztonságban van, azonban eddig nem történtek lépések a legénység megmentése érdekében.
A házaspár családja azt állítja, hogy több kérelmet is küldtek az uniós minisztereknek, parlamenti képviselőknek és az MLA-knak, de azót sem történtek intézkedések, hogy kimentsék őket.

Akhil és Jithina tavaly augusztus 20-án házasodtak össze, és szeptemberben indultak el tengerentúli bázisukra” – mondta Rahul.
A  23 éves Jithina jelenleg utolsó éves egyetemista Kijevben, ahol pár napja kitört a háború. A lány az ukrán fővárosban rekedt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top