A videó láttán szó szerint tátva maradt a szánk. Egészen bámulatos, ahogyan ez a kínai művész – vagy csak koldus, aki ebből próbál megélni – mindössze egyetlen kanál segítségével az égetett cukorból pillanatok alatt csodás művészi alkotásokat készít.
Csupán feltételezzük, a trükk lényege abban rejlik, milyen melegre hevíti fel a cukrot. Ha ugyanis túl forró, az edény aljára éghet, ha meg nem kellően meleg, nem folyik eléggé “festés” közben. Színezőanyagokat is használ, amelyekkel még pompásabbak a díszek.
Adventhez közeledve inspirációnak sem rossz, igaz?. Akár el is leshetitek a karamellás trükköt, és ámulatba ejtő karácsonyfa díszeket készíthettek. Hogy a karácsonyfára fellógatva csodásan mutatnak, abban csöppet sem kételkedünk. Aztán vízkeresztkor elropogtathatjátok, már ha addig nem fogy el. Mindenesetre ez a káprázatos videó az étel- és egyúttal az utcai művészet újabb gyöngyszeme.