Nem csak mennyei ízekből, hanem egészséges omega-3 zsírsavakból is bőségesen feltöltekezhetsz, ha elkészíted a hétköznapi vacsorák királynőjét, a lazacburgert! A fűszeres öntettel és a tökéletes textúrával nem fogsz tudni betelni – lehet, hogy ezután egy életre elfejeted a sima hamburgert!
Fűszeres lazacburger
Hozzávalók:
A szószhoz:
- 1/4 csésze joghurt
- 2 ek. dijoni mustár
- 1 ek. kapor
- 2 ek. snidling
- másfél tk. méz
A lazacburgerhez:
- 450 g lazac
- fél lila hagyma
- 1 ek. kapor
- 1 ek. torma (opcionális)
- fél tk. méz
- másfél tk. tengeri só
- fél tk. bors
Elkészítés:
- A szósz hozzávalóit keverd össze egy kis tálban, tedd félre.
- A lazacot vágd fel kockákra, majd a kockákat dobd aprítógépbe. Finomra pürésítsd.
- Add hozzá a többi hozzávalót, és dolgoztasd még tovább az aprítógépet, amíg össze nem áll.
- Formázz a keverékből tallérokat (4 darab biztosan kijön), hevítsd olívaolajat egy serpenyőben és 3-4 percig süsd a tallérok mindkét oldalát!
- Az elkészült lazacburgert tedd egy kis zöldsalátával teljes kiőrlésű, magos zsemlébe vagy bagettbe, kínáld meg a szósszal és fogyaszd egészséggel (és örömmel)!
Forrás: Goodful