Otthon
Szponzorált tartalom

Zöldebb, fenntarthatóbb: két kategóriában segíti a társasházak megújítását az OTP Business (x)

„Erre most nincs forrás”. Főleg idősebb, lerobbant társasházak lakói hallják mostanában a közös képviselőtől az idézett mondatot, ha egy kis zöldre vágynának, vagy éppen a lépcsőházi világítás régóta esedékes felújítását szeretnék elindítani. A legnehezebb helyzetben azok a társasházak vannak, amelyek lakói nem rendelkeznek elegendő forrással, felújítási alappal, hogy zöldebbé, fenntarthatóbbá tegyék környezetüket. Nekik kínál segítséget az OTP Business Társasházi Pályázata, amelyben a hitelintézet két, megújult kategóriában várja a jelentkezéseket.

Az idén immár 14. alkalommal kiírt Társasházi Pályázaton 20 társasházi, lakásszövetkezeti közösség juthat összesen 15 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz. Az idei pályázatban a fenntarthatósági és környezetvédelmi, zöldítési célok kerültek a középpontba. A „Zöldebb lakókörnyezet” kategóriában elsősorban a társasházak szabadtéri területeinek megújítására pályázhatnak az érdeklődők, a „Fenntarthatóbb otthonok” elnevezésűben pedig a közösen használt helyiségek energiahatékonyságát szolgáló beruházásokra lehet támogatást nyerni.

Zöldebb, fenntarthatóbb: két kategóriában segíti a társasházak megújítását az OTP Business (x)

„2021-ben rekordszámú − több mint 1300 − jelentkezés érkezett, ami megerősített bennünket abban, hogy a Társasházi pályázattal jó úton járunk. Ezért magától értetődő volt, hogy 2022-ben is támogassuk a lakóközösségeket a terveik megvalósításában, ugyanakkor az idei évben még nagyobb szerepet kapnak a zöld célok a pályázati kiírásban. Ezzel reményeink szerint hozzájárulhatunk egy élhetőbb lakókörnyezet kiépüléséhez és a környezeti értékeink megóvásához is. Emellett létrehoztunk egy különdíjat azzal a céllal, hogy az egyik pályázót ne csak anyagilag támogathassuk, hanem kollégáimmal mi magunk is részt vehessünk társasháza környezetének szebbé tételében” – mondta Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozási területének vezetője.

 

A vissza nem térítendő támogatásra egyszerűen és gyorsan, online pályázhatnak az érdeklődők. Fontos tudnivaló, hogy a közös képviselők mellett a társasház, lakásszövetkezet közösségének bármelyik tagja benyújthat pályázatot. A pályázati időszak 2022. május 15-én zárul le, érdemes kihasználni a hátralévő másfél hónapot. Mindkét meghirdetett kategóriában 10-10 helyezettet választ ki a zsűri. Az OTP Business a sikeres pályázatokban szereplő projektek megvalósítását összesen 15 millió forinttal támogatja, benyújtóikat ezenfelül pedig egy 100 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal is díjazza. Az első 500 jelentkező ingyenes előfizetést kap a Társasházi Háztartás szaklapra.

 

Díjazás mindkét kategóriában:

•             I. helyezés:        1 200 000 Ft

•             II. helyezés:       1 100 000 Ft

•             III. helyezés:      1 000 000 Ft

•             IV. helyezés:      900 000 Ft

•             V. helyezés:       800 000 Ft

•             VI. helyezés:      700 000 Ft

•             VII. helyezés:     600 000 Ft

•             VIII. helyezés:   500 000 Ft

•             IX. helyezés:      400 000 Ft

•             X. helyezés:        300 000 Ft

Advertisement

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top