Szerencsére ma már egyáltalán nem kell lemondanunk kedvenc édességeinkről, ha elköteleztük magunkat az egészséges életmód mellett – elég, ha hajlandóak vagyunk néhány apró változtatásra a receptben, és máris lelkifurdalás nélkül ehetjük akár ezt az isteni nutellás blondie-t is!
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze csicseriborsó (vagy fehérbab alaposan lecsöpögtetve)
- 3/4 tk. sütőpor
- 1/8 tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
- 2/3 csésze választott cukor vagy xilit
- 1/4 csésze zab
- 1/3 csésze (lehetőleg házi) nutella
- 1/4 csésze választott tej
- 1/2 csésze csokidarabka
Elkészítés:
1. Vajazzunk ki egy kisebb sütőformát, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
2. Egy robotgépben dolgozzuk össze az alapanyagokat a csokidarabok kivételével, míg egyenletes, krémes masszát nem kapunk!
3. Végül keverjük a tésztába a csokidarabokat, aztán oszlassuk el az egészet a forma alján!
4. Süssük 30 percig, majd vegyük ki hűlni – ne ijedjünk meg, ha félkésznek tűnik, csak kell neki egy kis idő, hogy összeálljon! Még jobb, ha egy estére a hűtőben hagyjuk – úgy sokkal masszívabb lesz!