Az avokádó nemcsak a reggeli pirítóson isteni, de ilyen sűrű, mennyei tésztaszósz is készülhet belőle! Ráadásul szemet gyönyörködtetően zöld!
Hozzávalók:
- egy marék spagetti
- 2 avokádó félbevágva, kimagozva
- 1 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átpréselve
- 1 csomag újhagyma felszeletelve
- 1 citrom leve
- 1/4 csésze olívaolaj
- só és bors
- friss petrezselyem
Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy nagy fazék sós vizet főni, és főzzük ki benne a tésztát előírás szerint!
2. A szószhoz egy robotgépben keverjük össze az avokádókat, a fokhagymát, az újhagymát, a citromot, az olajat és a fűszereket, míg egyenletes masszát kapunk!
3. Ha kész a tészta, szűrjük le, és tegyünk félre 1/2 csészét a főzővizéből. A vizet keverjük az avokádós szószhoz, és a robotgépben elegyítsük.
4. Forgassuk a tésztát össze a szósszal, hogy a mártást jó alaposan eloszlassuk! Tálaljuk friss petrezselyemmel!