1. Lila Yam – az új édesburgonya
A különleges fülöp-szigeteki gyökér a lila yam, vagy tudományosabban Dioscorea alata borzasztóan látványos, élénk, lila színe miatt, de nem csak ezért érdemes fogyasztani. A növényt régebben gyógyászati célokból is használták, jó a láz ellen, és kiváló gyulladáscsökkentő is!
2. Wakame – az új avokádó
Azok, akik jártasak a keleti konyhaművészetben, talán már ismerik a wakamét, ezt a szuperegészséges algát, ami tele van A, B2, C, D és E vitaminokkal, ráadásul még vasban és magnéziumban is gazdag. Egyedül a halas, tengeri íz lehet eltántorító azoknak, akik nem kedvelik az ilyesmit.
3. Amaránt – az új quinoa
Az amarántot talán többen ismerhetik: az ősi indián kultúrákból érkező gabonaféle magas fehérje -és zsírtartalma miatt nagyon tápláló étel lehet, a B2 és B6 vitaminok illetve a rengeteg ásványi anyag miatt pedig kimondottan egészséges a fogyasztása!