Semmi nem jobb a házi, frissen sült keksznél, és ha emellett a juharszirupos-pekándiós finomság mellett döntünk, elég csak egyszer pepecselni a tésztával – és akkor sem kell túl sokat. A fagyasztóból ugyanis bármikor előkaphatjuk, hogy friss, forró keksz készülhessen!
Hozzávalók:
- 110 gramm vaj
- 1/4 csésze barna cukor
- 2 ek. juharszirup
- 1 tojássárgája
- 1 és 1/4 csésze finomliszt
- 1 csésze durvára vágott pekándió
Elkészítés:
1. Robotgéppel keverjük össze a vajat, a cukrot és a juharszirupot, míg habos masszát kapunk!
2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, azt is alaposan keverjük el benne!
3. Végül öntsük a keverékhez a lisztet és a pekándiót is, és keverjük össze, míg homogén massza keletkezik.
4. Fólia segítségével görgessük hengerré a tészát és csomagoljuk be alaposan – így menjen a mélyhűtőbe legalább 2 órára, de még jobb, ha egy teljes éjszakát ott tölt. Innentől kezdve egyébként már 3 hónapig tarthatjuk a mélyhűtőben, hogy bármikor frissen elkészíthessük.
5. Ha kivettük a tésztát, vágjunk kisebb köröket és terítsük ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy maradjon nekik hely sülés közben. 10 perc alatt készre süthetjük őket!