Te is szereted, ha a reggelidnek desszert jellege van? Akkor tetszeni fog ez a recept: félig zabkása, félig sütőtökpite – mindkét étel legjobb tulajdonságaival! Dobd össze este, tedd hűtőbe, reggel pedig nincs más dolgod, mint berakni a sütőbe, majd hagyni, hogy megédesítse a leghűvösebb téli reggeleket is! Íme:
Sült, sütőtökpités zabkása
Hozzávalók:
8-10 adaghoz
- 3 csésze nagy szemű zabpehely
- másfél csésze barna cukor
- 2 tk sütőpor
- 2 ek sütőtökpite-fűszerkeverék
- fél tk só
- 425 g sütőtökpüré
- 1 csésze tej
- 1/4 csésze olvasztott vaj
- 2 tojás
- 2 ek méz
- 1/4 csésze pekándió vagy dió felaprítva
- opcionális: tejszínhab a tetejére
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a cukrot, a sütőport, a fűszerkeveréket, a sót, a sütőtökpürét, a tejet és a vajat. Végül add hozzá a tojást is. Alaposan keverd össze.
- Egy 20×30 centis sütőformát vajazz ki vékonyan, majd oszlasd el benne a zabos keveréket! Öntsd a tetejére a mézet, szórd meg a dióval. Fedd le, majd tedd hűtőbe 30 percre vagy egész éjszakára!
- 175 fokos sütőben süsd 40 percig. Tálald tejszínhabbal vagy tejjel. Jó étvágyat!