nlc.hu
Aktuális
Az egyik legnagyobb olajcég vezetője lesz Trump külügyminisztere

Az egyik legnagyobb olajcég vezetője lesz Trump külügyminisztere

Ezzel elkelt a Trump-kabinet egyik legnagyobb presztízsű pozíciója. Mitt Romney hoppon maradt.

Rex Tillersont, az ExxonMobil olajtársaság elnök-vezérigazgatóját jelöli a külügyminiszteri posztra Donald Trump megválasztott amerikai elnök – jelentette be az átmenetért felelős csapat kedden közleményben.  

“Kitartása, széles körű tapasztalata és mély geopolitikai ismeretei miatt Tillerson kiváló választás a külügyminiszteri tisztségre. Munkájában az Egyesült Államok fő nemzetbiztonsági érdekeire fog összpontosítani és a regionális stabilitás előmozdításán fog dolgozni” – áll a közleményben.

Rex Tillerson (b.) és Vlagyimir Putyin kapcsolata sokakat aggaszt Amerikában
Rex Tillerson (b.) és Vlagyimir Putyin kapcsolata sokakat aggaszt Amerikában

Tillerson személyét többen aggályosnak nevezték, mivel az ExxonMobil első embere igen közeli kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A posztra korábban Rudy Giuliani volt New York-i polgármestert és Mitt Romney korábbi republikánus elnökjelöltet is esélyesnek tartották. Utóbbi harcos Trump-kritikus volt az idei kampány során, ám megválasztása után több ízben is találkozott az USA leendő 45. elnökével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top